måndag 23 augusti 2010

Mandelskorpor med chokladkross

Här kommer ett jättelätt recept på smarriga
mandelskorpor utan fett.
Bara lite mörk choklad som är nyttigt;)

Du kan skriva ut gammaldags
etiketter gratis på
dansukker...
Rör ihop allt detta i en bunke:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 äggula/äggvitan till penslig
2 ägg
2dl oskalad mandel
bitar/kross av mörk choklad

Gör två längder och pensla med äggvitan,
Grädda 20 minuter 175 grader
ta ut å skär i skorpbitar.Vänd dem på snedden.
sätt in dem igen ugnen på 100 grader med luckan på glänt i
30 minuter.
Ta ut skorporna och strö över florsocker.




5 kommentarer:

  1. Det lät riktigt gott!
    Synd att det var så mycket socker i...
    Ska testa de där etiketterna- kul idé!
    Kram Synes på jobbet!

    SvaraRadera
  2. Mums, ser läckert ut.......

    SvaraRadera
  3. Ida, man kan byta ut sockret mot aspartan ...
    eller minska på socker .....
    De blir goda ändå.
    Ibland gör jag med lite socker och ett par teskedar vaniljsocker för smak.
    Lycka till...

    SvaraRadera
  4. Mmmmmmmm, høres og ser godt ut.

    SvaraRadera
  5. Ser veldig godt ut.....
    Kos deg.
    Klem

    SvaraRadera