torsdag 22 november 2012

Bildproblem

Halloj,
Idag skulle jag lägga in härliga bilder men får ett besked
om att lagringsutrymmet är slut.
Någon skicklig datormänniska som vet hur jag går tillväga??

Annars ha en bra dag i höstdiset;)
Kram Ulla

4 kommentarer:

 1. Jag har inga problem med att lägga in bilder i själva inlägget men däremot kan jag inte lägga upp bilder på sidorna, i kanterna. Då får jag ett meddelande som säger att jag överskridit kvoten för bildöverföring. Konstigt. Vad jag förstår kan man köpa mer utrymme som inte är så dyrt, ändra storlek på bilderna och el skriva in nån htlm siffra ist. Ja jag vet inte..Jag förstår mig inte på det där..

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Komprimerar du dina bilder för webben innan du sparar ner dem? Då tar de ca en tiondel så stor plats (beroende på hur stora de var från början förstås). Om inte hittar du instruktioner för hur man gör på SkolKompassen i "Personalrummet". Välj "AfterPim" till vänster och Klicka på "Nivå 1". Därunder hittar du "Anpassa bilder för webb". Hoppas det kan lösa ditt problem.
  K.

  SvaraRadera
 3. Jag har fått samma problem men har börjat komprimera bilderna istället. Jag öppnar bilden med ett bildredigeringsprogram och väljer "anpassa storlek till webbsida" (eller nån liknande text). Sen jag började med det så har jag inte haft problem.

  SvaraRadera
 4. Har också råkat ut för detta , men jag gick helt enklelt in och plockade bort en massa gamla inlägg sedan nåt år tillbaka, om man inte vill köpa mer utrymme det går ju också....
  lycka till
  Agneta

  SvaraRadera