lördag 5 oktober 2013

Jag älskar honung

Socker är mitt bästa sötningsmedel . Jag använder det istället för vitt socker . Något dyrare, men både nyttigare och godare. Vissa år gör bina mindre honung, men i år är ett bra år. Honung går att sjuda till flytande, det går att frysa, en oöppnad burk håller i ca 10 år. Men här går det åt många.....en av naturens bästa produkter! Till och med i Bibeln talas om det land som flyter av mjölk och honung.  Kram Ulla 

3 kommentarer:

  1. Jag håller med. Bara hur bina flitigt arbetar med att göra honungen är ju en häftig grej. Jag har tänkt att sätta ut biholkar i trädgården nästa år bara för att det finns så få boplatser för de vilda bina. Har du egen honung?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tack för en fin och inspirerande blogg!
    Funderar på din honung i bröd, har du möjligtvis något bra brödrecept?

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt roligt att se bina tillverka honungen och dessutom behövs fler bin så det låter bra med en biodling : )

    Har en liten biodling på gården och är självförsörjande på honung. Hör av dig om du behöver en leverans :D eller tips om biodling. Hör av dig via http://www.hamnenshonung.se

    SvaraRadera