Sedan gör jag lagom stora portioner och fryser in.
Det brukar ta mej tre timmar att göra färdiga rätter av,
En ring falukorv av den bästa. tre fläskfiléer, 2 kg köttfärs,
2 kg kycklingfileer och vegarätter med sojakorv/quorn med färska
grönsaker och lök.
Jag gör tomatpureen av färska mixade tomater och i köttfärsbiffarna har jag färskt
bröd och bönor och morötter som jag mixat.
Mycket proteiner.
(Två stora grytor, en stekpanna och en ugn ). |
Men så underbart! Vad lättsamt och smidigt att sedan bara öppna frysen och ta fram god vällagad mat. Jag vill också ha "riktig" mat. Tyvärr blir det ju även mindre nyttig snabbmat.
SvaraRaderaMin mamma var hemmafru på heltid tills jag var ca 7-8 år gammal. Hon var en hejjare på att laga god mat. Jag växte upp i en fjällby och mycket av det som serverades var röding och kött. Det var inte lätt att få tag på grönsaker. När vi fick en liten affär blev det en aning lättare. Tror det var likadant för alla mina kompisar också.
Trevlig helg! /Ann-Louise
Vad du är duktig och vad det ser jättemumsigt och gott ut nu blev jag hungrig ha ha ha:)
SvaraRaderaÖnskar dig en jättetrevlig, skön och mysig fredag och helg:) Ha det bäst :)
Kramar i stora lass från lilla vännen Inger ♥:)