torsdag 13 oktober 2011

Storkok är inne.


Min mormor fick sju barn.
Min mamma fick fem.
Själv har jag två egna grabbar och två bonusbarn.
Jag har alltid varit mån om att barnen ska få hemlagad mat.
Det är ett arv efter mor och mormor.
Det kan låta präktigt, det vet jag, men jag gör
storkok . Tycker det är både roligt och smidigt.

Sedan gör jag  lagom stora portioner och fryser in.
Det brukar ta mej tre timmar att göra färdiga rätter av,
En ring falukorv av den bästa. tre fläskfiléer, 2 kg köttfärs,
2 kg kycklingfileer och  vegarätter med sojakorv/quorn med färska
grönsaker och lök.
Jag gör tomatpureen av färska mixade tomater och i köttfärsbiffarna har jag färskt
bröd och bönor och morötter som jag mixat.
Mycket proteiner.
(Två stora grytor, en stekpanna och en ugn ).

När man kommer hem stressad efter en dag på jobbet, är det bara att plocka fram
en påse mat från frysen.
Tillsätta lite ris, pasta eller potatis.
Och man vet PRECIS VAD MAN FÅR I SIG och för mej
är det JÄTTEVIKTIGT!

Kram Ulla

2 kommentarer:

  1. Men så underbart! Vad lättsamt och smidigt att sedan bara öppna frysen och ta fram god vällagad mat. Jag vill också ha "riktig" mat. Tyvärr blir det ju även mindre nyttig snabbmat.

    Min mamma var hemmafru på heltid tills jag var ca 7-8 år gammal. Hon var en hejjare på att laga god mat. Jag växte upp i en fjällby och mycket av det som serverades var röding och kött. Det var inte lätt att få tag på grönsaker. När vi fick en liten affär blev det en aning lättare. Tror det var likadant för alla mina kompisar också.

    Trevlig helg! /Ann-Louise

    SvaraRadera
  2. Vad du är duktig och vad det ser jättemumsigt och gott ut nu blev jag hungrig ha ha ha:)

    Önskar dig en jättetrevlig, skön och mysig fredag och helg:) Ha det bäst :)

    Kramar i stora lass från lilla vännen Inger ♥:)

    SvaraRadera