GamleBettans Morotskaka.
Ingredienser:
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl matolja
3 dl rårivna morötter
Glasyr:
50 gr mjukost
30 gram mjukt margarin
2 dl floursocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjöl, blandat med bakpulver,
och kryddorna, samt matolja och morötter.
Sätt ugnen på 175*.
Häll smeten i smord, bröad form.
Grädda i 40 minuter.
Stjälp upp och låt den svalna.
Blanda glasyren , bred över kakan och strössla cocos överst.
Lycka till!
Hälsningar GamleBettan |
Vi brukar alltid ha citron saft samt skal i glasyren. Då blir det ett strå
SvaraRaderaBättre Morotskaka enl mig :)
Låter ju gott men jag gillar inte cocos
SvaraRaderaha det så bra
maggan
Hej!
SvaraRaderaTack för det receptet! Verkar inte svårt, så det skall jag pröva på.
Citron låter också gott :)
Ha en bra början på veckan!
kram
Hej hej
SvaraRaderaKan du tänka dig att lilla Hanna drog just din lott av alla. Jag bloggar om vinsten och lämnar den till dig vid tillfälle. Snart klar med gosedjuret också.
Imorgon kommer jag inte till träningen. Jag har sträckt mig illa i ljumsken och har svårt att sitta på cykelsadeln. Vi hörs.
tack snälla för receptet måste genast provas...
SvaraRadera